دلیل جوشاندن تن ماهی برای سم کشنده + بیماری بوتولیسم botolism باکتری Clostridium botulinum

دلیل جوشاندن تن ماهی برای سم کشنده + بیماری بوتولیسم botolism باکتری Clostridium botulinum

چرا تن ماهی حتما باید جوشانده شود ؟
دلیل اینکه حتما باید تن ماهی رو بجوشونیم وجود یه باکتری کشنده داخل تن ماهیه
بوتولیسم Botulism کشنده ترین مسمومیت غذایی
 

سم کشنده تن ماهی دلیل جوشاندن در یوتیوب https://youtu.be/lj3fot3iRY0

 
باکتری کلستریدیوم بوتولینوم Clostridium botulinum عامل ایجادکنندهٔ سمیه که باعث فلج شدن و مرگ انسان میشه
این باکتری زمانی سم تولید می کنه که جایی باشه ، که اونجا ، اکسیژن کم باشه مثلا داخل قوطی کنسرو
و زمانی که ما میخوریم معمولا 6 ساعت بعدش علائم این مسمومیت غذایی بروز می کنه
علائمی مثل ضعف و سختی در دید و سختی تو حرف زدن
در صورتی هم که به پزشک مراجعه نکنیم و درمان نشه کم کم تبدیل به ضعف شدید و فلج شدن دست و پا و فلج شدن عضلات تنفسی و مرگ میشه
 
 
 
اگه قوطی تن ماهی رو به مدت 5 دقیقه تو درجه ی بالاتر از 85 درجه سانتیگراد بجوشونید این سم از بین میره.
این باکتری در برابر حرارت بالا ضعیفه و از بین میره.
 
 
 
جالبه بدونید بیشترین ابتلای بیماری بوتولیسم توی ایران ، مربوط به استان های شمالیه کشوره ،
اولیشون استانه گیلانه با ۹۰ مورد در طول پنج سال گذشته بعدشم استان گلستانه
دلیلش هم به غیر از تن ماهی ، خوردن اشپل شور و کشک و پنیر تازه و خوردن جلبک دریاییه
که این باکتری بوتولیسم داخلشون بوده و نپخته خوردن
 
 
 
کمترین استانی هم که بیماری بوتولیسم ثبت شده استان آذربایجان غربیه با چهار مورد که تو طول پنج سال اخیر گزارش شده.
 
 
 
متاسفانه این بیماری هیچ درمانی نداره واکسنی هم هنوز براش نساختن ، معمولا پزشک اول به مراجعین آنتی بیوتیک میترونیدازوله تزریق می کنه
چون سم های جمع شده تو بافت رو نمیشه خنثی کرد ممکنه بیماری فرد حاد تر بشه و باید توی آی سی یو بمونه تا اونجا پادتن ضد بوتولیسم دریافت کنه و اکسیژن زیادی هم بگیره.
باید دارو های ضد اسپاسم هم بهش بزنن تا فلج اندام رو درمان کنن.
جالبه بدونید
۱ سی سی از این سم می تونه هزاران نفر رو مسموم کنه و حتی اونارو بکشه.
 
 
 
یه نکته بگم که این باکتری توی همه ی تن ماهی ها نیست توی بعضی هاشون ممکنه باشه پس همه تن ماهی ها سمی نیستن ولی برای احتیاط همرو بجوشونید بهتره
یه نکته دیگه هم بگم این باکتری مربوط پروتئین یا گوشت تن ماهیه و ربطی به جنس قوطیه کنسرو نداره.
این باکتری داخل کنسرو ماهی ، کنسرو خاویار ، کنسرو سبزیجات و گوشت هست پس ترجیحا همه ی اینجور کنسروهارو قبل خوردن بجوشونید.
 
 
 
اگه تن ماهی رو بجوشونیم و بعدش نتونیم کامل بخوریم و باقیموندش رو بزاریم یخچال ، قبل خوردن دوباره باید باقیموندش رو داغ کنیم ؟
بله
وقتی تن ماهی رو میزارید یخچال ممکنه باکتری بوتولیسم دوباره فعال بشه و سم تولید کنه
باکتری کلستریدیوم بوتولینیوم ، اسپور یا هاگی داره که دمای بالا رو تحمل می کنه و وقتی تو محیطی که اکسیژن کمه قرار میگیره از خودش سم تولید می کنه که این سم واسه انسان ها کشندست.
پس حتما دوباره باید تو حرارت بالای 80 درجه بزارید بیشتر از 5 دقیقه داغ بشه. این حرارت باعث میشه سم از بین بره.
 
 
 
حرف آخر
این حرف هارو نزدم که تن ماهی نخورید فقط قبل مصرف باید بجوشونیدش
تن ماهی سرشار از امگا ۳ هستش که سیستم ایمنی بدن را تقویت می کنه.
تن ماهی خطر ابتلا به بیماری سرطان رو هم کاهش میده.
امگا 3 تن ماهی قدرت بینایی رو افزایش می ده.
برای رشد ماهیچه ها خیلی مفیده
خلاصه که تن ماهی خیلی مفید و خوبه فقط قبلش بجوشونید
ممنون که این ویدیو رو دیدید.

این مطلب در تاریخ توسط نوشته شده است.
دسته بندی : غذا دریایی

تلفن : 09356107101
تلفن : 02144208871

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *